Workshop on-line       |       14-15-16 decembrie, 2022

Consteel și IDEA StatiCa

Ești student în anul 4 sau Master?

Participă la cursul online organizat de echipa REFLEX Software srl, reprezentant oficial Consteel și IDEA StatiCa în România, să lucrăm împreună la modelarea, calculul static și dimensionarea unei hale metalice tip parter, să modelăm și să dimensionăm nodurile cu cele mai bune soluții software de pe piață cu care poți elabora proiectul de licență.

Modelare structurală

14 decembrie, 2022

O să parcurgem toți pașii de modelare unei hale metalice parter, să asigurăm un comportament real al structurii. Introducerem incărcările gravitaționale, meteorologice și cele seismice.

Calculul și dimensionarea structurii

15 decembrie, 2022

Generăm combinații, efectuăm calcule statice și dinamice. Dimensionăm elementele de rezistență conform Eurocode 3 la rezistență și stabilitate.

Dimensionarea îmbinărilor principale

 16 decembrie, 2022

O să modelăm 2-3 îmbinări / noduri principale al structurii de rezistență în IDEA StatiCa și generăm raportul de calcul cu schițe.

Condiții de participare / cost

250 RON / persoană

  • ești student în anul 4 de facultate
  • ai carnet de student valabil
  • te înregistrezi înainte de data 13.12.2022
  • îți trimitem datele necesare pentru plată
  • să ne trimiți confirmarea de plată

Informații tehnice

Important

Zilele workshopului sunt 14, 15, 16 decembrie, 2022 și vom începe de la ora 16:00 în fiecare zi și calculăm cu o durată medie de 1,5 ore.

Workshopul on-line ținem pe platforma Zoom, adresele de acces vom trimite pe email după primirea confirmațiilor de plată.

Ca să folosim timpul pe care îl avem la dispoziție, vă rugăm să vă pregătiți calculatoarele cu programele și licențele necesare, să aveți căști și microfoane la dispoziție.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri sunați la numărul
0742 84 23 23.

Trebuie să vă întegistrați pe pagina https://consteelsoftware.com/student-and-education/ ca să obțineți licențe educaționale și să aveți acces la descărcarea programului. Recomandăm să folosiți adresele de email de la facultate și să completați formularele cu date reale.

Trebuie să vă întegistrați pe pagina https://www.ideastatica.com/educational-license ca să obțineți licențe educaționale și să aveți acces la descărcarea programului. Recomandăm să folosiți adresele de email de la facultate și să completați formularele cu date reale.

Formular de înregistrare

Te contactăm cât mai rapid posibil

10 + 4 =

Despre noi

REFLEX Software srl

REFLEX Software, promotor de tehnologii noi de proiectare structuri si de solutii software de top, este distribuitorul programelor Consteel, IDEA StatiCa si FRILO in Romania, dar nu numai, oferind, de asemenea, suport tehnic si cursuri de specialitate. Lucrăm la automatizarea activitatii de proiectare prin metoda de “proiectare parametrizata” și pregătim cursuri de Rhino 3D/Grasshopper pentru ingineri proiectanți de structuri.

Suntem distribuitorii programelor Consteel, IDEA StatiCa, și Frilo în România și nu numai. Oferim suport tehnic și cursuri. Lucrăm la automatizarea activității de proiectare prin team „proiecare parametrizată” și pregătim cursuri de Rhino 3D / Grasshopper pentru ingineri proiecanți de sctructuri.

Suntem devotați să vă oferim pe piața română tehnologii noi de proiectare, prin distribuția, suportul tehnic și instruire pentru programele sus menționate. Cu aceste programe inginerii structuriști pot rezolva mai ușor problemele ridicate de noile provocări.

IDEA StatiCa

IDEA StatiCa oferă dimensionarea elementelor construcțiilor metalice, a construcțiilor din beton armat monolit sau prefabricatelor pretensionate și/ sau post tensionate cu soluții unice mondiale, crescând productivitatea inginerilor și siguranța proiectelor.

Consteel

Programul Consteel oferă calcule statice bazate pe comportamentul real al structurii, dimensionează elemente structurale cu secțiuni metalice de orice clasă, secțiuni formate la rece, compuse oțel-beton, sau de beton armat. Prin serviciile te tip “cloud”, Consteel ajută la impărtășirea datelor din modelul de calcul.

Proiectare parametrică

Prin această metodă de lucru inginerii au posibilitatea de a automatiza comenzile repetitive de la un proiect la altul: configurează odată modelul parametric și la proiectul următor schimbă doar datele de intrare, iar restul se face automatizat.